Torild og Trygve har bodd lengst i Løvåsen

Torild og Trygve Horgen flyttet inn i Løvåsen i 1971. Mange av dagens beboere var ikke født da ekteparet fant sitt drømmehjem.

Til nye generasjoner kan det dessuten nevnes at Trygve Horgen i flere tiår var en markant fagforeningsskikkelse i Bergen. I april 2018 skrev BA en lang reportasje med overskriften «Han har kjempet hele livet». 77-åringen har stått opp mot markedskreftene og alltid hatt omsorg for arbeiderne – de på golvet. Løvåsen har alltid vært hjemmet, stedet han kunne trekke seg tilbake til og finne fred og ro og kjærlighet.

Krydde av småunger

Ekteparet Horgen var en av de aller første som fikk flytte inn i Løvåsen. De første beboerne ankom 80-blokken i 1971, da de fire øverste etasjene stod ferdig. Horgen flyttet inn i 11. etasje. Da ekteparet flyttet inn krydde det av småunger i Løvåsen. Det var barnehager, ungdomsklubber, barneskole, ungdomsskole og videregående. Og selv hadde Trygve kort vei til verftet Mjellem & Karlsen i Damsgårdssundet.

Undervurdert beliggenhet

77-åringen falt for både leilighetene og den omkringliggende naturen.
– Det var nok mange som undervurderte beliggenheten den gang. Folk var ikke så opptatt av natur som i dag, den ble ikke verdsatt på samme måte som i dag. Nå er folk ute i naturen hele tiden. Slik var det ikke da vi flyttet inn, sier han.

Har det vært store endringer i løpet av disse 50-årene?
– Først må jeg si at det har vært veldig kjekt å bo i Løvåsen. For 50 år siden var det unger over alt. Etterhvert vokste ungene og det var en periode med lite barn. Nå er det mer jevnt fordelt fra småbarnsforeldre til eldre, svarer Torild. Hun mener også at leilighetene kan bli undervurdert. Og det er det ingen grunn til. Hun påpeker at beboerne har felles tørkerom og vaskerom og dermed slipper at vaskemaskin og klestørk stjeler kvadratmeter fra boligarealet.

Ikke tenkt å flytte

Om det blir nye 50 år i borettslaget er uvisst. Ekteparet bor så lenge helsen holder og er glad de har direkte adkomst i form av heis.
– Jeg har ingen planer om å flytte, humrer han, og og husturen følger opp:
– Jeg trives så godt her at her blir jeg boende.
Og barna, som har flyttet ut for lenge siden, kan se tilbake på en trivelig barndom i Løvåsen. Trygve bemerker at Morgenavisen, som gikk konkurs i 1984, til tider skapte litt ubehag med negativ omtale av Løvåsen.

Morgenavisen

– Morgenavisen omtalte ikke om det skjedde noe negativt i Fyllingsdalen, men om det skjedde noe negativt i Løvåsen skrev avisen om det. Det tok heldigvis slutt og vi fikk ristet av oss dårlig image, minnes han.
– Jeg synes det er et trivelig bomiljø, blokkene er pene og leilighetene fine. Det er et fredelig og naturskjønt borettslag, sier den tidligere fagforeningskjempen.
– Og så er det hyggelig at barn som vokste opp i Løvåsen nå vender tilbake og kjøper egen leilighet, avslutter Torild.


Print Friendly, PDF & Email